Naslovna O nama Usluge Galerija Cenovnik Kontakt
 

 

Kako izabrati boju za fasadu?

 

Ukoliko ste se odlučili da promenite fasadnu bojiu na vašem domu,imate veliku dilemu koju boju odabrati. Ako imate na umu da postoje određene boje koje najviše odgovaraju eksterijeru vašeg doma, izbor fasadne boje će biti malo lakši. Bojenje fasade nije proces koji se radi često,zato je veoma važno da odabrana fasadna boja bude visokog kvaliteta, otporna na sve vremenske uslove i promene temperature tokom godine.
Izbor fasadne boje nije samo pitanje ukusa, već i niz tehničkih činilaca koje fasada mora zadovoljiti. Fasada mora biti postojana, da što duže odoleva izbleđivanju od sunčevih zraka i mehaničkih oštećenja. I najlepša i najkvaitetnija fasada se vremenom troši i stari. To se ne može sprečiti, ali se mogu sprečiti činioci koji dvode do trošenja. Prilikom odabira fasade ne ograničavajte se samo izbor idealne boje , jer i zanimljiv izbor materijala i neobična fasada otkriva karakter doma odnosno njegovih ukućana.Neutralne boje poput bele, žute ili krem nijansi duže odolevaju vremenskim prilikama. Još jedna prednost ovih boja je uklapanje u bilo koju boju stolarije. Neutralne fasadne boje su jednostavne i manje riskantne, bolje se uklapaju u okolinu, jednostavno se čiste. Nečistoća nakupljena na fasadi neutralne boje manje se vidi, iako ove boje deluju uobičajeno pokazale su se praktične iz mnogo razloga.
Ukoliko imate dvorište ono je važan element pri izboru fasadne boje. Boju fasade treba da uklopite sa bojama u dvorištu i na taj način povežete enterijer i eksterijer. Ukoliko volite mediteranske kuće koje su vam zapale za oko prilikom letovanja u primorskim gradićima odaberite nebesko plavu ili tirkiznu,jarko žutu ili boju breskve. Ukoliko se odlučite za tamnije tonove morate voditi računa da fasadna boja mora da zadovolji tehničke preduslove da bi uticaj vremena bio što manje vidljiv. Sto je ton fasade tamniji to je istrošenost više uočljiva.

  Bojama do željenog raspoloženja.
  Kako odabrati boju pre krečenja zida?
  Izrada spuštenih plafona od gipsa.
  Na šta obratiti pažnju pri izradi nove fasade.
  Kako odabrati boju nove fasade?
  Sve što bi trebalo da znate o bojama.
  Kako složiti boje u enterijeru?
   
 
 
 
  Rid color Novi Banovci
  Ulica Krešina br. 17
  Preduzetnik:
Radovan Buinac
  Tel:
+381(0)631727998
+381(0)691727995
  E mail: ridcolor@gmail.com
 

Pratite nas na:

 
 
   
Copyright © 2015 Rid color  webstudiozeljko@gmail.com  www.webstudiozeljko.com